ANNICKAS BYRÅ

ANNICKAS BYRÅ
ALLT FÅR PLATS I MIN BYRÅ- DET FINNS HUR MÅNGA LÅDOR SOM HELST!

6 dec. 2009


2a advent


Julstjärnor kan verkligen se ut hur som helst nu för tiden. Så här ser min ut!

Färglada raggsockor blir man glad av tänker jag när man fryser om tårna.... därför är ett par på gång på mina fina nyinköpta strumpstickor.

...och här är vild och vacker färdig...den lilla artquilten jag påbörjade hos Ulva Ugerup i oktober.
Den blå texten längst upp lyder: "Blunda och rita säger Ulva". Det var så jag gjorde självporträttet på quilten.
"Håll ballongen svävande" och "jag är vild och vacker men det syns inte..." är ett citat från Ulva själv. Ordet svävande är broderat på den lilla lösa ballongen/struten som hänger ut från quilten.
Broderierna syns bättre om ni klickar på bilden- tyvärr syns även den lösa tråden som jag inte såg när jag fotograferade nyss.. (quilten är fotograferad på vårt nycementerade( men torra) badrumsgolv, i morgon kommer mattan på...)

Njut av varm glögg och de två ljusen i adventsstaken.

6 kommentarer:

Katarina sa...

Vilka läckra stickor det finns nu för tiden! Synd att man redan har så gott om stickor:-)) Din lilla artquilt blev så läcker! Härlig lösning med "flärpen"! Kram Katarina

ewa-christine sa...

Kul att se att Ulva använder min metod som jag delade med mig sist vi träffades. Jag har gjort en hel skissbok med självbilder som jag visade Ulva blundande. Sedan gjorde jag det på maskin. Kul att även jag kan lära en så duktig konstnär något!
Din bild blev jättefin, min finns på flickr svart/vit!

annicka sa...

Så kul att du berättar bakgrunden till Ulvas metod. Så bra att jag skrev om den så du fick reda på att Ulva använder sig av det du lärde henne. Allt går i cirklar...

Margareta sa...

Så kul med stickorna! Måste vara en positiv feeling att sticka med dem.
Din "Vild och vacker" är du. :)) Jag gick faktiskt omkring och funderade på att börja på en egen idag. Jag har köpt linnedukstyg på Myrorna som jag tänkte använda.

gunnelsvensson sa...

Så läckra stickor som matchar garnet perfekt! Visst är det kul att sticka i ferfärgat garn ? Och så härlig din quilt blev från Ulva kursen, jättebra.
Tack för kommentaren hos mig, och visst är Göteborg en vacker stad, om man bara håller ögona öppna!

ewa-christine sa...

Tusen tack för dina härliga kommentarer på bloggen min. Man blir glad och jag fick mig ett härligt skratt också. Ha det gott och må väl!!