ANNICKAS BYRÅ

ANNICKAS BYRÅ
ALLT FÅR PLATS I MIN BYRÅ- DET FINNS HUR MÅNGA LÅDOR SOM HELST!

11 jan. 2014

lite om böcker

 
"Med läsning öd ej tiden bort
Vårt kön så föga det behöver.
Och skall du läsa, gör det kort,
Så att såsen ej må fräsa över "
                                                                       Anna Maria Lenngren
 Kära Anna Maria Lenngren - det stämmer INTE!
 
 
Mitt läsande går verkligen i vågor
ibland mycket läsande ibland knappt inte alls
det beror på har jag märkt lite på hur trött o stressad jag är
inte på grund av att jag ska passa såsen.
 
 Jag är i alla fall med i två bokklubbar av olika art.
 
 
  I Akademibokhandelns ettåriga bokklubb Låna och läs
 har jag nyligen läst
Brinnande livet
 
  och
Den osynlige mannen från Salem
 
I min andra bokklubb som är på riktigt...dvs 6 läsglada damer i lagom ålder
som träffas mer oregelbundet än regelbundet och äter, skrattar, pratar o läser ( i nämnd ordning...nej vars så kan det väl ändå inte vara). Det åligger värdinnan att i lagom tid meddela vilken bok som ska läsas till dess att vi ses hemma hos henne.
Nu ligger
Barnmorskan
på nattduksbordet.
Av mig själv har jag just läst ut 
De osynliga
 
Några recensioner ger jag inte förutom att den ena boken är bättre än den andra
 
 Vad läser du? Och i vilket sammanhang?
 

5 kommentarer:

Gunilla.B sa...

Jag lyssnar mest på ljudböcker när jag syr, mycket deckare, men just nu Alice Munroe För mycket lycka, underbara noveller.
I sängen läser jag "riktiga böcker", gillar Joyce Carol Oates. Peter Robinson, har börjat läsa Sofi Oksanen men hon är för svår.

Karin sa...

Vad kul med bokklubb! Jag funderar på att leta upp en, men har inte fått ändan ur riktigt än. Jag läser för mig själv bara - när jag ska sova, när jag vaknar, när jag badar, på tåget, på perrongen, i soffan...

Har du sett Underground New York Public Library med härliga bilder på läsande personer? (http://undergroundnewyorkpubliclibrary.com/)

Katarina sa...

Skönlitterära böcker blir det för mig endast via öronen. Och nu var det ett bra tag sedan..... De "verkliga" böcker som blir lästa här, är fackböcker om olika skapande, då vill jag ju ha ögonen "med" i boken. kram Katarina

Anonym sa...

Just nu Alice Munro i sängen innan jag somnar. Och så lyssnar jag på datorn när jag stickar och syr på Lena Anderssons Egenmäktigt förfarande, som går som radioföljetong.

Barbro Li sa...

Utan böcker skulle livet bli trist. Avslutade Wolf Hall av Hillary Mantell under julen. Men den var tung både fysiskt och mentalt. Men bra! Handlar om Thomas Cromwell och Henrik VIII.
Sen tog jag det lätt med en bra fransk deckare Spökryttarna från Ordebec. Kommissarien från Paris Jean-Baptiste Adamsberg är en favorit. Både spännande och rolig. Mycket ond bråd död men inte det " vanliga" asfaltsvåldet.
Och nu håller jag på med Richard Fords Kanada. Lite trög att komma in i. Alla säger att den är så bra så jag får väl hålla ut.
Men när jag broderar har jag lyssnat till en isländsk deckarförfattare Arnaldur Indridason. Mycket spännande! Och så finns det ju så mycket på P1!