ANNICKAS BYRÅ

ANNICKAS BYRÅ
ALLT FÅR PLATS I MIN BYRÅ- DET FINNS HUR MÅNGA LÅDOR SOM HELST!

1 juli 2020

Grönklitt juni 2020

Vi i familjen har en del i ett av alla  små hus i Grönklitt/Orsa dit vi åker med jämna mellanrum. Ibland är det bara Anders och jag, ibland något av barnen och barnbarnen i sällsynta fall lyckas hela familjen att hitta en tid tillsammans i huset.

Nu i juni var Anders och jag där några dagar. Vi vandrar en hel del i omgivningarna och tar även bilen ett stycke längre bort.

I år hittade vi flera  nya utflyktsmål- bl.a. tjärnarna  Musi, Björntjärn samt Lintjärn. Alla på vägen mellan Grönklitt och Mora-(vägen över Vomhus.)


Turen runt Björntjärn är ca 5-6 km från vår stuga. Den tog vi två gånger- inte samma dag- för Anders tappade bort sin "torka pannan trasa". Det gjorde ju inget egentligen men vi vill ju inte skräpa ner...
Obrukbar eka fanns vid ett vindskyddet vid tjärnen. Det var en av de varma dagarna (28-30 grader) så vi gick på morgonen men det var ändå många blinningar som ville åt vårt blod.
 Många stora myrstackar fanns att titta på. Myrorna är intressanta djur...



Förra året hittade vi Ätjärn och en av dagarna tog vi bilen dit. Där var det varken mygg, blinningar eller myrstackar bara fina vyer och en mycket lätt vandring på 5 km runt tjärnen.








När vi såg skylten med texten Musi på trodde vi att det var något roligt för barnen... men när vi Googlat på namnet upptäckte vi att det var en tjärn i närheten av Ätjärn.

Vi tog bilen dit dagen därpå och det var ett äventyr. GPS i all ära men sanddynsvägar hade vi inte räknat med... en fyrhjuling hade behövts.  Musi är en liten vacker tjärn med klarblått vatten och den ska vi besöka mer  men  till fots nästa gång! Vi har hittat ett annat sätt att ta oss dit utan att behöva ha hjärtat i halsgropen.

Hemma vid stugan blir det mycket bokläsning, broderi och stickning.och bad förståss i Rädsjön  som ligger ca 500 m från vår stuga.

Kvällsbad är inte dumt!






1 kommentar:

Katarina sa...

Kul att läsa om era dagar där, fina bilder! Blinningar var ett för mig nytt ord. Bra att man kan googla:-)) kram Katarina