ANNICKAS BYRÅ

ANNICKAS BYRÅ
ALLT FÅR PLATS I MIN BYRÅ- DET FINNS HUR MÅNGA LÅDOR SOM HELST!

1 apr. 2021

Lapp på lapp - scrapsquilt

 

Glad påsk!I början av februari skrev jag om att jag påbörjat att sy ihop lapp vid lapp... .
Jag har blivit  mycket inspirerad av sk. scrabsquiltar eller crumbsquiltar jag sett både i olika bloggar och på instagram.


Efter några veckor såg det ut så här, ihopsytt och klart för quiltning. 

 

När den var quiltad tyckte jag nog att det behövdes något mer och applicerade fyra tredubbla ringar med rå kant...

ja så blev den färdig! Trots att symaskinen krånglade och vi fick ta en tur till symaskinsreparatören.Jag lade lite extra omsorg på kanterna...


som ni ser- den är inte stor...


 Storleken är ca 120x120 cm och jag vet inte vad jag ska ha den till. Funderar på en duk... ja jag får se helt enkelt. Den får ligga till sig.  

Det var ett kul projekt!
3 kommentarer:

Katarina sa...

Känner precis som du att det behövdes något mer. Cirklarna, både de applicerade och de kviltade,lyfter verkligen kvilten! Bilden ovanför den färdiga, visar väl ett teststycke? Får inte riktigt ihop bilderna annars:-) Att jag sen har lite "svårt för" den här typen av råkantsapplikation är nog en "yrkesskada":-))kram Katarina Ps. Det verkar vara en väldig "tidseftersläpning" innan jag kan se en del uppdateringar av bloggar. Såg detta inlägg först nu i morse, och du gjorde det väl igår? DS.

annicka sa...

Haha du är en god observatör Katarina! Jag har nu redigerat inlägget och bilden och texten jag tog bort kommer i ett nytt inlägg ihop med rätt quilt, endera dagen... Så det kan bli- behöver nog större bilder på datorn eller starkare glasögon...

Gudrun sa...

Detta kallar jag riktigt SYFRÖJD!!!Underbar!!
Ha en fortsatt fin påsk!!!
Hälsningar från ett aningen kyligt Öland!