ANNICKAS BYRÅ

ANNICKAS BYRÅ
ALLT FÅR PLATS I MIN BYRÅ- DET FINNS HUR MÅNGA LÅDOR SOM HELST!

16 maj 2021

Dalarna och broderi

Vi tog en tur till snön i maj...inget som vi egentligen planerat. Vi trodde nog att det var lika mycket vår i Dalarna som i Östergötland. Nu är ju Dalarna för oss synonymt med Grönklitt som ligger 1,2 km från Orsa högt upp på ett berg. Där var det snö- dock inte i Orsa.


Huset när vi kom fram- ingen hade gått här de senaste dagarna...

Eftersom det inte gick att vandra speciellt mycket i snön så drog vi oss ner mot snöfria marker och märkligt nog alltid mot vattendrag. Denna gång blev det både Österdalälven och Enån samt våra älskade tjärnar- Björntjärn och Ätjärn.


Enån, 
vi utgick från Orsa Hembyggdsgård. En jättejobbig vandring över stock o sten, uppför, nerför, i lera och bland rötter...längs ena sidan - på andra sidan- slätt ofint och mycket lättgånget.


                                                              Ä-tjärn med sina fina stigar...

                                               
                          Österdalsälven ringlar förbi... 
första delen ned till älven snöade det men sen sprack molnen upp och det blev mycket härligt.

                                                   

Turen upp till Björntjärn gick mest i snö men det gick faktiskt bra....det var på kvällen innan vi åkte hem så då fick det bära eller brista vi ville se Björntjärn i vinterskrud...Med på resan var ett nytt broderi. jag brukar ibland delta i Mysteribroderi och utmaningar- en grupp på FB. Inte alla uppdrag - men denna gång var det lockande. Uppdraget är att brodera kartor- en uppgift i veckan.  Första veckan var uppgiften att studera sin egen handflata, förstora utvalda delar och sedan  brodera den. 

Jag har broderat på rostfärgat linnetyg och använt tunn ull och silkestråd.


Andra veckan var uppgiften att skapa sin egen ö... fortsättning följer   Inga kommentarer: