ANNICKAS BYRÅ

ANNICKAS BYRÅ
ALLT FÅR PLATS I MIN BYRÅ- DET FINNS HUR MÅNGA LÅDOR SOM HELST!

2 jan. 2009

God fortsättning 2009!

Nytt år - nya föresatser...
Noaks Arks BOMen ska färdigställasen och annan docka ska se dagens ljussen blir det som det blir- alltid lika spännande att få vara med och se vart de skapande krafterna tar mig...


men för att kunna gå framåt är det bra att blicka tillbaka har jag lärt mig, så här kommer min tillbakablick på mitt textilår 2008.


Vintern 2008 -
jag fortsatte med inchisar till TRRgruppen och deltog i en internetkurs för Sue Bleiweiss i att göra små häften.


Sängpanelen blev färdig

och det blev ett besök på Syfestivalen i Sollentuna. Där slank en inspirerande bok av Solveig Refslund ner i väskan, vilket fick mig till att måla på och jobba med transfer på tyg...
Jag skrev min första textilartikel som publicerades i Fat quarter, ( nr 1/08) den enda svenska quilttidningen som finns ( om man inte räknar in föreningstidningar...)
våren 2008;Lära sig skära rakt och kombinera rutor till fina mönster gjorde jag hos Liz Hoffman i april,


deltog i vykortsswaps
och Katta växte fram. Broderade på Hemslöjden i Linköping

Sommaren 2008; Maggie Blue kom till världen och ett och annat vykort samt en del inchisar...
Hösten 2008; kurs för Libby Lehman i Lidköping (Quiltköping),
en quilttopp växte fram som jag påbörjade i februari...


USA- med ett och annat besök på textilmuseeum och i textilaffärer

Sydde knappar på Hemslöjdskvällarna samt upptäckte virkningen igen - är det möjligen 30 år sen sist?

Nu är det januari 2009 och julen samt nyåret har firats med familjen och goda vänner - några semesterdagar är kvar som ska tillbringas i syrummet!


4 kommentarer:

gunnelsvensson sa...

Du verkar ha haft ett bra år 2008! det hade jag också. Hoppas på ett nytt kreativt bra år för oss. Jag har inte gjort upp några direkta planer, ska vara lite avvaktande och se vad som dyker upp, vet förstås en del, men vill vara öppen" för lite nytt!!

ewa-christine sa...

Hej där....och bloggen är vidarutvecklad, grattis. Trevligt att besöka dig igen och önska Gott Nytt Spännande Kreativt 2009.
Vet du det är rätt att blicka tillbaka. Jag har gjort detta i min "kreativa dagbok" som jag för. Jag var en hel vecka hos Solveig Refslund i somras och jobbade. Fantastiskt kul, men arbetsamt och spännande.
Lycka till nu med ditt skapande, som kommer att ge många härliga timmar i nyfikenhetens tecken!"!

ewa-christine sa...

En kommentar till angående knapparna, vet du att det var sådana som man gjorde på Vadstena kloster? Jag har några i min samling från denna tiden då det begav sig. Helt underbara. Kul att du också prövat på detta.

Anonym sa...

Kul att se det samlat så här, vad du har sytt på under året som gått! Det är ju faktiskt en hel del, och dessutom i många olika tekniker! Hoppas du får ett minst lika kreativt 2009! Kram Katarina