ANNICKAS BYRÅ

ANNICKAS BYRÅ
ALLT FÅR PLATS I MIN BYRÅ- DET FINNS HUR MÅNGA LÅDOR SOM HELST!

24 aug. 2009

På resa...
Den stora europeiska quiltfestivalen i Birmingham har varit i dagarna fyra (20-23 augusti) och jag var där tre av dem...


Åh vilka fantastiska quiltar ca 1000 som visades dessa dagar, mängder med textilartister som villigt visade sina stora fina textilier i olika material och som delade med sig av sina kunskaper- vilken inspirationskick för en amatör från Sverige!

Jag vill visa några av förstapris vinnarquiltarna, i tre av de tolv kategorer som fanns, och som jag tyckte var speciellt fina.

Först den som verkligen blev min favorit, vinnaren i "The quilters guild challange" med tema: Pearl essence. En quilt gjord av Laura Kemshall, England. Hon beskriver sitt tema så här: "Whenever I think of pearls its classic, timeless jewellery that comes to my mind."


Vinnaren i kategorin "Art quilts"
Helen Godden, Australien med quilten "Mother earth".
Hon beskriver sin quilt : "Mother eart´s nurturing hands, gives form to ancient civilsation in clay. Spinning around the potter´s wheel, echo past generations, linked like paper dolls."Vinnare i kategorin Contemporary quilts
Sheena Norquay, Scottland med quilten "Pearls are not always white"Gemensamt för alla tre är att de är en mix av handbroderade, frihandsquiltade och målade/färgade och sedan avfärgade för att få fram mönstren och texturen i quilten.

1 kommentar:

gunnelsvensson sa...

Vilka quiltar! Måste har varit inspirerande med en sådan resa!