ANNICKAS BYRÅ

ANNICKAS BYRÅ
ALLT FÅR PLATS I MIN BYRÅ- DET FINNS HUR MÅNGA LÅDOR SOM HELST!

22 aug. 2010

En färgglad quilt 
till mitt nyaste barnbarn på dopdagen.  Jag blev inspirerad när jag läste bloggen : Hand made by Alissa
grundmönstret hittar du här
Från början var jag helt klar med att jag ville sy en quilt med mycket färgglädje.Jag och morfar hittade tygerna- vanligt bomulls"alltyg" i Söderköping på Jofotex. Vi formade quilten tillsammans under tiden jag sydde. Ett verkligt morfars o mormors projekt under semestern 2010.
Quilten är vadderad med bomullsvadd och tvättad och torktumlad så den lite skrynkliga effekten kom fram. Den mäter 114x147cm.

Tre små kusiner inviger quilten

12 kommentarer:

Anonym sa...

Härlig! En sån där kvilt som man blir glad av! Rolig kviltning hade du också fått med! Det blev verkligen en fin kvilt att ha med sig under livet!Jättekul att mormor och morfar hjälptes åt!
Kramen/Sussie

Anonym sa...

Kvilten är ju så läcker i både färger och mönster. Härligt med tågen på den! En riktigt härlig kvilt för en kille! Kram Anneli

Mia sa...

En fin och färgglad quilt till en liten kille, jag gillar rutor. Kram Mia

Ullis sa...

Vilken färgglad och härlig quilt! Jag gillar tåget! Kramar Ullis

Anonym sa...

Roligt med ert samarbete kring kvilten! Så blev det också ett färgglatt, härligt täcke till en liten kille! Här är en till som gillar tåget! Kram Katarina

Birgitta i Arboga sa...

Vilket härligt och färgglatt litet täcke. Så roligt att få läsa om hur ni samarbetat om täcket och kul att du har det med på lappen på baksidan.

Nina Marie sa...

Great quilt - I'm sure it will be much loved!

Lotta sa...

Men så härlig!! Kul med skapande. Kom just på att jag sydde nå'n så'n där babyfilt till mina för länge sen..undrar just vart den tagit vägen..
Ha en härlig höst!
Kram Lotta

C De-sign sa...

Såååå härligt färgglatt!!! Jättefint! Du kan lyssna på programmen på webben! Här är länken till barnens romanpris P1
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?ProgramId=3631
Det var verkligen roligt att vara med om detta projekt.... nu är det skönt att det är lördag....önskar dig en riktigt skön lördagskväll/söndag! Kram fr C

Pia sa...

Vilken fantastisk kvilt, blir riktigt glad av de härliga färgerna. Ja, jag har målat tyget till lavendelkuddarna själv, bomullstyg och sidenmålningsfärger, funkar bra!

Mitt namn är Kristin sa...

Åh, ja den är verkligen fin! Den ligger på vårt vardagsrumsgolv, där Gustav kryper runt hela dagarna. Quilten har gett vardagsrummet ett riktigt lyft- förut var där en salig röra av handdukar och mattor för G att krypa på! /Kristin

Margareta sa...

Underbar!!!
kram Margareta