ANNICKAS BYRÅ

ANNICKAS BYRÅ
ALLT FÅR PLATS I MIN BYRÅ- DET FINNS HUR MÅNGA LÅDOR SOM HELST!

16 feb. 2009

Små glimtar



en hand



en mage


och en peruk


Snigelmamma frågade vad jag använde för färg - det gälle iochförsig till mina hjärtan i fg. inlägg men jag har samma färg till allt jag målar... en fransk textilfärg som går att använda som den är eller att späda ut mycket. Den är väldigt stark i pigmentet och dryg. Den heter Lefranc & Bourgeois och finns i många nyanser. Här på dockkroppen är färgen målad på lakansväv och sedan är det vanlig stämpelfärg till trycket.
Katarina oroande sig över mina vodoansatser- hade inte en tanke på att det kan se lite makabert ut... "jag brukar göra så när jag måttar in ögonen..."
Peruken är gjord av ett tjockt lila snöre som inte har gått använda till något utom nu då...
Broderigarnet på magen är från Canvas- fint melerat silkesgarn- härligt att sy med, det ska nog bli mer av det garnet...
Ett namn har etsat sig i mitt huvud- Sahara Hotnight...radion spelade en av deras skivor under tiden jag broderade på magen och nu vill det inte ge sig--det är ofta så dockorna blir namngivna - av sig själv på nå´t sätt.


1 kommentar:

Anonym sa...

Aha, den färgen måste jag prova någongång. Verkar smidigare an annan textilfärg som man trycker med som är mer tjock än den du använder. Tack för din kommentar på min blogg.